Real Madrid heeft een bod van liefst 85 miljoen pond (bijna 98 miljoen euro) uitgebracht op Gareth Bale.

Dat berichten enkele Engelse media, waaronder Sky Sports.

Voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur weigert de 24-jarige Welshman voor dit bedrag te verkopen, hoewel er nog nooit zoveel geld is betaald voor een voetballer. Cristiano Ronaldo geldt sinds 2009 als duurste speler ooit met een transfersom van 94 miljoen euro.

Levy eist volgens de London Evening Standard een vergoeding van 100 miljoen pond, ongeveer 115 miljoen euro, voor de speler van het jaar in de Premier League.

Bale, die de hele linkerflank kan bestrijken, zou de clubleiding van de Spurs vorige week hebben medegedeeld dat hij graag wil vertrekken naar Real Madrid.

De Premier League-club wil juist een nieuw contract afsluiten met de Welshman. Hierin zou een clausule moeten worden opgenomen die Bale in staat stelt volgend jaar te vertrekken als een club tachtig miljoen pond (92 miljoen euro) op tafel legt.

Immoreel

De voorzitter van de Spaanse voetbalcompetitie LFP, Javier Tebas, vindt het niet immoreel dat voetballers inmiddels kennelijk honderd miljoen euro waard zijn.

"Het is eerder immoreel om één miljoen euro uit te geven die je niet hebt. Honderd miljoen euro is veel geld, maar als Real Madrid het zich kan permitteren dit bedrag te besteden is het eerder de vraag of het een riskante transfer is of niet, niet of het moreel verantwoord is."

"De kwestie is ook niet hoeveel hij kost, maar hoeveel geld hij kan genereren", vervolgt Tebas. "Als wij sterspelers in de competitie hebben, krijgen we meer omzet uit televisierechten."

Volg het laatste transfernieuws in Transfertumult