Giedo van der Garde zette zondag bij de Grand Prix van Hongarije de beste prestatie uit zijn Formule 1-loopbaan neer met een veertiende plek. De Nederlander was dan ook zeer tevreden over zijn wedstrijd.

Bekijk de samenvatting van de Grand Prix van Hongarije

"Dit was mijn beste race van het jaar", meldde Van der Garde in een persbericht van zijn team Caterham. "Het is geweldig om dit resultaat vlak voor onze zomerstop neer te zetten. Het geeft aan dat het plan werkt dat we voor het seizoen bedacht hebben, dat we elke race willen leren en verbeteren."

"Tot zes ronden voor het einde zat ik precies op de snelheid die we ons tot doel hadden gesteld, daarna waren de banden bijna volledig versleten."

Van der Garde begon op de Hungaroring vanaf de twintigste plek, maar had niet voor het eerst dit seizoen een goede start. "Aan het einde van de eerste ronde zat ik al voor Valtteri Bottas (die als zestiende was gestart, red.). De auto voelde goed op dat moment en het managen van de banden ging volgens plan."

Na zijn tweede pitstop in de 28e ronde lag Van der Garde negentiende, voor zijn belangrijkste concurrenten van Marussia en teammaat Charles Pic. "Ons doel vandaag was om de auto's te verslaan waar we het hele jaar al tegen racen. In het tweede deel van de race ging het daarom met name om het consolideren van mijn plaats."

Goede strategie

Uiteindelijk hield de Nederlander Pic en de Marussia's van Jules Bianchi en Max Chilton inderdaad achter zich op de streep.

"Na mijn derde stop lag ik vijf seconden voor op mijn teammaat en ik wist dat ik op mijn laatste setje van medium-banden zo'n 26 ronden moest rijden. Dat me dat lukte, geeft denk ik aan dat onze bandenstrategie beter wordt. De mix van een goede strategie en een degelijke prestatie van de auto maakt dit mijn beste dag in de Formule 1 tot nu toe."