Ajax start met Schöne en Bojan tegen AZ in Johan Cruijff Schaal

Ajax begint zaterdagavond in de Amsterdam Arena met Lasse Schöne op het middenveld aan het duel om de Johan Cruijff Schaal.

De Deen houdt bij de landskampioen zijn landgenoot Christian Poulsen op de bank tegen AZ.

Nieuweling Bojan Krkic staat eveneens aan de aftrap. De Spanjaard is als rechtsbuiten opgesteld door coach Frank de Boer.

Niklas Moisander, die last had van een spierblessure, is op tijd fit en staat op zijn vertrouwde plek centraal in de Amsterdamse verdediging. De landskampioen mist alleen de geblesseerde Derk Boerrigter.

AZ verschijnt met een ten opzichte van vorig seizoen flink vernieuwd elftal op het veld. Aanwinsten Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens en Nemanja Gudelj starten allen in de basis bij de bekerwinnaar. Laatstgenoemde speelt op de plek van de vertrokken Adam Maher. Op de spitspositie van de eveneens verkochte Jozy Altidore staat Aron Johannsson opgesteld.

Trainer Gertjan Verbeek mist de geblesseerde Dirk Marcellis. Mattias Johansson staat daarom rechtsback. Maarten Martens, sinds kort weer fit na bijna een jaar blessureleed, wordt nog niet rijp geacht voor een basisplaats. De Belg zit wel op de bank.

Bij een zege van AZ reikt Co Adriaanse, ex-trainer van beide clubs, de Johan Cruijff Schaal uit. Wint Ajax dan zal oud-Ajacied Barry Hulshoff de trofee overhandigen.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Eriksen, De Jong, Schöne; Bojan, Sigthorsson, Fischer.

Opstelling AZ: Esteban; Mattias Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Henriksen, Elm; Beerens, Aron Johannsson, Gudmundsson.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie