De Fransman Tony Gallopin heeft zaterdag de Clásica San Sebastián gewonnen.

De renner van RadioShack-Leopard kwam na 232 kilometer solo over de streep in Baskenland. Voor de 25-jarige coureur is het de grootste zege uit zijn carrière.

Hij volgt Luis León Sánchez op, die de Clásica vorig jaar won namens Rabobank.

Achter Gallopin won Alejandro Valverde de sprint van een achtervolgend groepje, dat op een achterstand van een kleine halve minuut over de streep kwam.

De Tsjech Roman Kreuziger van Saxo-Tinkoff eindigde achter de renner van Movistar als derde. De Bask Mikel Nieve werd voor eigen publiek vierde.

Valverde was samen met zijn Colombiaanse teamgenoot Nairo Quintana tijdens de tweede beklimming van de Jaizkibel op zo'n veertig kilometer van de streep ontsnapt.

Waar renners als Kreuzinger, Nieve en de Ier Nicolas Roche konden aanhaken, lukte dat de Nederlanders Bauke Mollema en Robert Gesink niet. Zij slaagden er ook in het vervolg niet meer in om bij de leiders te komen en eindigden uiteindelijk als negende en dertiende.

Gallopin was toen al een kleine minuut over de streep. De Fransman liet zijn medevluchters op de Alto Arkale, op vijftien kilometer van de streep de laatste noemenswaardige hindernis, achter zich. Hij hield vervolgens knap stand tot aan de finish.