Zeiler Pieter-Jan Postma heeft zaterdag in Warnemünde geen gooi kunnen doen naar een podiumplaats bij het Open EK in de Finn-klasse.

De Fries stond vierde, maar de medalrace werd afgelast wegens een gebrek aan wind aan de Duitse kust.

De Friese zeiler greep vorig jaar bij de Spelen in Londen ook net naast een medaille.

De Europese titel kwam terecht bij de Sloveen Zbogar Vasilij. De Brit Edward Wright werd tweede, de Nieuw-Zeelander Andrew Murdock derde.

Postma had vrede met de beslissing van de jury. "Ik had graag de kans gehad om me vandaag nog op het podium te zeilen, maar het comité beslist. Ik kan daarmee leven. Ik heb zelf punten verspeeld en ik weet waar'', aldus de zeiler.

Hij doelde daarbij vooral op de eerste dag, die hij afsloot op de 42e plaats. "Daarna heb ik me goed terug gevochten en heb ik een paar uitstekende resultaten neergezet'', zei Postma.

Groeneveld en Begemann

Ook Renee Groeneveld en Karel Begemann hebben hun vierde positie op het WK op het nieuwe olympische onderdeel Nacra 17 niet meer kunnen verbeteren.

Omdat er aan de kust van Scheveningen te weinig wind was, werd de beslissende medalrace zaterdag geschrapt. De wereldtitel ging daardoor naar het Franse koppel Billy Besson/Marie Riou.

Elke Delnooz en Coen de Koning besloten het toernooi als zevende, Mandy Mulder en Thijs Visser eindigden als dertiende.

Lees alles over zeilen op NUsport