Tennisser Marin Cilic is tijdens het ATP-toernooi in München afgelopen mei betrapt zijn op het gebruik van doping.

Dat melden diverse Kroatische media zaterdag.

Cilic zou positief hebben getest op een glucose-supplement. De Kroaat, die vijftiende staat op de wereldranglijst, is volgens de berichten akkoord gegaan met een schorsing van drie maanden en zit die nu uit.

De manager van Cilic, Vincent Stavaux, wilde niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen. "We zullen geen commentaar geven tot het moment waarop we commentaar kunnen geven", zei hij.

Cilic werd tijdens het bewuste toernooi in München in de tweede ronde uitgeschakeld door zijn landgenoot en de latere winnaar Ivan Dodig. Nadien haalde hij onder meer de finale van het toernooi op Queen's. Daarin was Andy Murray te sterk.

De laatste keer dat Cilic in actie kwam was tijdens Wimbledon. De Kroaat kwam de eerste ronde door, maar trok zich voor zijn partij in de tweede ronde, tegen de Fransman Kenny de Schepper, terug. Naar verluidt is Cilic toen door de ITF op zijn positieve test geattendeerd. Daarna speelde hij, officieel vanwege een blessure, niet meer.

Indien Cilic inderdaad geschorst is, zal hij het prijzengeld dat hij na 'München' verdient heeft, terug moeten betalen en verliest hij bovendien de punten die hij in de periode behaalde voor de wereldranglijst.

Donderdag werd de tenniswereld al opgeschrikt doordat Viktor Troicki voor achttien maanden werd geschorst. De Serviër weigerde in april bloed af te geven bij een dopingtest in Monte Carlo en is daarvoor hard gestraft.