Robin Haase heeft vrijdag de halve finale bereikt van het ATP-toernooi van Gstaad.

Bekijk hier de beelden van Haase-Granollers

De Hagenaar was op het Zwitserse gravel in drie sets te sterk voor de Spanjaard Marcel Granollers: 5-7, 6-3, 7-6 (5).

Haase begon goed aan het duel. Hij kende weinig problemen in zijn eigen servicegames, maar slaagde er niet in om een break te plaatsten in de eerste set.

Bij 5-4 op de service van Granollers kreeg de Nederlander een setpoint, maar die kans wist hij niet te verzilveren.

De Spanjaard sloeg op zijn beurt wel toe in de daaropvolgende servicegame van Haase, waardoor hij bij 6-5 de set uit wist te serveren.

In de tweede set had Haase het betere van het spel en lukte het hem wel om door de service van de Spanjaard te gaan. De Hagenaar behield die voorsprong en maakte er 1-1 in sets van.

Matchpoints

Ook in het derde bedrijf was Haase de bovenliggende partij. Hij plaatste opnieuw een break en kon bij 5-4 voor de wedstrijd serveren, maar leverde zijn servicegame in. Haase liet in die game twee matchpoints onbenut.

In de beslissende tiebreak stond Granollers lang een minibreak voor, maar Haase maakte die achterstand in de slotfase ongedaan. Bij zijn derde matchpoint miste de Spanjaard een ogenschijnlijk makkelijke volley, waardoor de Nederlander de partij na 2,5 uur alsnog in zijn voordeel besliste.

Haase treft in de halve eindstrijd de als vijfde gerangschikte Spanjaard Feliciano Lopez. Hij profiteerde van de opgave van zijn Zwitserse tegenstander Stanislas Wawrinka. De publiekslieveling, als tweede geplaatst, liet zich in de derde set aan zijn rug behandelen en besloot daarna niet meer de baan op te gaan.