'Hansma heeft gefaald en moet vertrekken bij Heerenveen'

De commissie die de bestuurlijke onrust binnen sc Heerenveen heeft onderzocht, adviseert technisch directeur Johan Hansma en commercieel directeur Joost Steppé op te stappen.

"In de functie van directeur hebben beide directieleden ernstig gefaald. De conclusie moet daarom zijn: er is voor hun geen draagvlak aanwezig binnen de organisatie", zo luidt een van de conclusies van het rapport dat vrijdag gepresenteerd werd.

De onderzoekscommissie, bestaande uit de ervaren bestuurders Jos Vaessen en Lense Koopmans, was ingesteld naar aanleiding van het vertrek van directievoorzitter Robert Veenstra, die werd verweten dat hij een schrikbewind bij de lang zo gemoedelijke Friese club voerde. 

Veenstra lag maanden overhoop met de supporters en clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. Eerder deze maand stapte in navolging van Veenstra ook de volledige Raad van Commissarissen op.

De commissie raadt de club aan om Van der Velde en De Haan terug te halen bij de club. "Hun verdiensten voor sc Heerenveen zijn onomstreden en blijven grote waardering verdienen."

De club zou volgens de commissie over moeten gaan tot het vormen van een nieuw stichtingsbestuur zonder Raad van Commissarissen, met daarin ook een plaats voor erevoorzitter Van der Velde.

Stichtingsbestuur

Het driekoppige stichtingsbestuur heeft direct zijn conclusies getrokken na de presentatie van het onderzoeksrapport. Bauke Koopmans, Mark Noordhoff en Anton Postma hebben hun zetels per direct ter beschikking gesteld.

Het stichtingsbestuur blijft wel demissionair functioneren, tot drie nieuwe leden zijn benoemd die het geadviseerde nieuwe bestuursmodel moeten opzetten.

Lees alles over de eredivisie op NUsport

NUwerk

Tip de redactie