MAGNY-COURS - Michael Schumacher heeft zondag de Grote Prijs van Frankrijk in de Formule 1 gewonnen. De Duitser reed in zijn Ferrari op het circuit van Magny-Cours naar de negende zege van dit seizoen en boekte alweer zijn 79e overwinning in een grandprixrace. De Spanjaard Fernando Alonso finishte in een Renault als tweede en dat was zijn beste klassering van dit seizoen. De Braziliaan Rubens Barrichello, teamgenoor van winnaar Schumacher, werd derde.

Schumacher experimenteerde in de Grote Prijs van Frankrijk met een strategie van vier pitsstops. Niet eerder deed een coureur dat bij droog weer. De zesvoudig wereldkampioen kon zijn bolide daardoor met een minder volle tank het circuit opsturen en zodoende een hogere snelheid halen.

Alonso liet zich enigszins verrassen door die gewaagde tactiek. De Spanjaard startte vanaf pole position sterk en leek zeker in de eerste helft van de wedstrijd een serieuze bedreiging voor Schumacher. De eerste twee stops wisselden beide coureurs van koppositie, maar na de derde tankpauze nam Schumacher afstand. Zijn Ferrari ging vanaf dat moment zo veel sneller rond en liep zo ver uit, dat hij zonder gevaar een vierde bezoek aan de pitstraat kon brengen. Alonso kwam uiteindelijk acht seconden later dan Schumacher langs de finishvlag.

De strijd om de derde plek kreeg in de slotfase nog een spannende ontknoping. De Italiaan Jarno Trulli had de hele race comfortabel op de derde plaats gereden, maar een oprukkende Barrichello hing in de slotronde ineens aan de achterwielen van de Renault van Trulli. Vlak voor de meet drukte de Braziliaan zijn Ferrari voor die van Trulli.

Schumacher liep in de stand om het wereldkampioenschap nog verder uit. Hij heeft na tien races al 90 punten. Zijn teamgenoot Barrichello staat op gepaste afstand tweede met 64 punten.