Ook Zabel dreigt baan te verliezen na dopingrapport

Erik Zabel moet vrezen dat hij zijn baan als sportdirecteur van de wielerwedstrijd Hamburger Cyclassics verliest nu bekend is geworden dat hij ook tijdens de Tour de France van 1998 epo gebruikte.

De oud-topsprinter bekende in mei 2007 al epogebruik, maar toen zei hij dat hij het in 1996 een weekje probeerde en dat hij daarna ermee stopte vanwege de neveneffecten.

Uit hertesten die in 2004 door het Franse antidopingagentschap zijn afgenomen om een epotest te valideren bleek dat de oud-topsprinter echter ook in 1998 aan de epo zat.

"We zullen dit bespreken met Zabel en onze sponsor Vattenfall, meer kunnen we voorlopig niet zeggen", meldt een woordvoerder van de Hamburger Cyclassics in verschillende Duitse media. De enige Duitse World Tour-wedstrijd wordt dit jaar op 25 augustus verreden.

Zabel zelf wil nog niet reageren. "Eerst wil ik het hele rapport van de Franse senaatscommissie zien. Ik wist helemaal niet dat deze stalen opnieuw zijn getest, ik zal binnenkort met een statement komen."

Blijlevens

Donderdag verloren Jeroen Blijlevens en Abraham Olano al hun baan nadat bekend werd dat ze epo gebruikten tijdens de Tour de France van 1998.

De Nederlandse oud-sprinter vertrok als ploegleider bij Belkin na een bekentenis, terwijl Olano zijn functie als technisch directeur van de Ronde van Spanje moest opgeven.

De Spanjaard liet in een verklaring weten dat hij niet het gevoel heeft dat hij in 1998 iets illegaals heeft gedaan.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie