Ook hoogspringer Amels naar WK in Moskou

Douwe Amels is toegevoegd aan de Nederlandse selectie voor de WK atletiek volgende maand in Moskou van 10 tot 18 augustus. 

De hoogspringer werd met 2,28 meter Europees kampioen bij de neosenioren en was een bespreekgeval. Om direct zeker te zijn van uitzending had hij formeel 2,29 moeten halen. Technisch directeur Joop Alberda gaf woensdag groen licht.

De Atletiekunie vaardigt twee estafetteploegen op de 4x100 meter af. ''Die testen zich komend weekend in Londen tijdens de Diamond League. Daarna stellen we deze teams samen'', zei Alberda.

Voor de jeugdige Ethiopische Sifan Hassan, die thuis is op zowel midden- als lange afstand, is het te kort dag. Haar naturalisatieprocedure is niet op tijd afgerond.

De ook al jaren in Nederland wonende Ghanese verspringer Ignisious Gaisah mag wel hopen namens Oranje uit te komen op de WK. ''Met betrekking tot zijn startgerechtigdheid is de afstemming tussen de IAAF en de Atletiekunie momenteel in volle gang”, aldus Alberda.

Bij de mannen zijn nu acht Nederlandse atleten zeker van Moskou. Bij de vrouwen zijn dat er vier. Atleten hebben nog tot en met zondag 28 juli de tijd aan een WK-limiet te voldoen. De definitieve Nederlandse ploeg wordt op 30 juli bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie