Van Persie loopt dijbeenblessure op in oefenduel

Robin van Persie heeft dinsdag tijdens de oefentrip met Manchester United in Azië een dijbeenblessure opgelopen.

De aanvoerder van Oranje keerde in de verloren wedstrijd tegen Yokohama F. Marinos (3-2) na de eerste helft niet meer terug bij de Engelse kampioen.

Volgens trainer David Moyes bleef Van Persie na de rust uit voorzorg aan de kant. ''Robin voelde iets in zijn bovenbeen. We wilden geen risico's met hem nemen en hebben hem daarom gewisseld.''

Met Van Persie zijn ook Danny Welbeck en Wayne Rooney bij de Mancunians niet fit. ''We hebben voorin inderdaad wat zorgen'', bekende Moyes, die alweer zijn tweede nederlaag met zijn nieuwe club incasseerde. De opvolger van Sir Alex Ferguson ging in zijn eerste wedstrijd in Bangkok met 0-1 onderuit tegen Singha All-Stars.

Verheijen

De dijbeenblessure bij Van Persie is volgens bewegingswetenschapper en fitnesscoach Raymond Verheijen (ooit werkzaam bij onder meer Oranje, Rusland, Zuid-Korea, Wales en Feyenoord) een gevolg van de ''prehistorische trainingsmethodes'' van coaches zoals Moyes.

''Hij zei vorige week in Sydney nog: we hebben Robin overtraind om zijn fitheid op te bouwen. Nu loopt hij een spierblessure op'', sneerde Verheijen op Twitter.

Verheijen sprak in relatie tot onder anderen Moyes (''uit Jurassic Park'') schamper over dinosaurus-coaches, fitnessclowns en academische cowboys. ''Duidelijk is echter ook dat spelers als Robin van Persie moeten leren om zichzelf te beschermen tegen overtraining en straftraining.''

NUwerk

Tip de redactie