Sponsor Argos voorbarig met melden nieuw contract Kittel

Sponsor Argos is te voorbarig geweest met het naar buiten brengen van het nieuws dat Marcel Kittel zijn contract zou hebben verlengd bij Argos-Shimano. De Duitse topsprinter heeft nog niet bijgetekend.

Door Daan Smink

Op de Facebookpagina van de sponsor werd maandagavond gemeld dat de viervoudig ritwinnaar van de afgelopen Tour de France zijn verbintenis tot eind 2016 had verlengd.

Kittels manager reageerde daar dinsdag uiterst verbaasd op in de Duitse media. Volgens hem moeten beide partijen nog in gesprek. 

Dat blijkt te kloppen. ''Het bericht over het nieuwe contract was niet door iemand vanuit de ploeg op die Facebookpagina gezet, maar zover ik begrepen heb door iemand vanuit de sponsor'', zegt een woordvoerder van Argos-Shimano tegen NUsport. ''Die dacht dat het al zover was.''

Het bericht is intussen van de pagina verwijderd. De sprintersploeg heeft er niettemin alle vertrouwen in dat Kittel alsnog gaat verlengen.

''Er moeten nog wat punten besproken worden, maar Marcel wil bij ons blijven. Ik geloof niet dat er iets met andere ploegen speelt. Hij heeft bovendien nog een contract tot eind volgend jaar, dus hij kan ook niet zomaar weg.''

Lees meer over:
Tip de redactie