Céline van Gerner moet deze week een operatie aan de enkel ondergaan. Haar deelname aan de WK turnen eind september in Antwerpen is hierdoor onzeker geworden.

De achttienjarige Van Gerner raakte geblesseerd tijdens de afgelopen trainingsperiode. Na onderzoek bleek een operatie noodzakelijk.

De blessure lijkt op de kwetsuur aan haar andere enkel waarmee ze in de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen werd geconfronteerd. Na de ingreep moet Van Gerner tien dagen rust nemen en moet haar enkel tenminste vier weken in het gips.

De blessure is een tegenslag voor Van Gerner. Maar ze blijft positief. ''Na de Olympische Spelen was het nog niet zo eenvoudig om de draad weer op te pakken, het is dan ook ontzettend zuur dat deze blessure zich aandient terwijl ik net weer lekker bezig was. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik deze tegenslag ga overwinnen samen met de mensen om me heen."

Van Gerner eindigde vorig jaar bij de Spelen met een persoonlijk record van 57,232 punten al twaalfde en verbeterde daarmee de prestatie van Ans van Gerwen, die in 1972 in München negentiende werd.