Sky wil met Froome en Wiggins starten in Tour 2014

Team Sky wil komend jaar met zowel Bradley Wiggins als Chris Froome, de twee laatste Tourwinnaars, van start gaan in de Ronde van Frankrijk.

"Dat zou echt briljant zijn, zeker omdat de Tourstart in Leeds is", vertelt teammanager Dave Brailsford van Team Sky aan The Guardian.

Wiggins (33) won in 2012 de Tour nadat Froome (28) zichtbaar moest inhouden tijdens beklimmingen. De olympisch kampioen tijdrijden kon zijn Tourtitel dit jaar wegens een blessure niet verdedigen.

Kwade tongen meldden dat deze kwetsuur in bepaald opzicht een zegen was voor Sky omdat zo een mogelijk conflict over het kopmanschap in de kiem werd gesmoord.

"Het interesseert me niet of ze wel of niet met elkaar kunnen opschieten", aldus Brailsford. "Iedereen heeft het erover of ze wel vrienden zijn. Ik ben er geen nanoseconde mee bezig."

"Ik hoor vaak dat een goede harmonie in een team zo belangrijk is. Nou, bij de teams waar ik heb gezeten was de omgeving niet harmonieus. We vragen veel van elkaar."

Voorspelling

Wiggins liet vorige maand nog doorschemeren dat hij mentaal mogelijk niet meer in staat is om maanden toe te werken naar de Tour de France.

"Je moet niets uitsluiten", stelt Brailsford. "Iedereen lachte toen ik enkele jaren geleden voorspelde dat we binnen vijf jaar de Tour zouden winnen. En als ik had voorspeld dat we hem in twee jaar twee keer zouden winnen met ook nog eens verschillende renners, dan had iedereen in zijn broek geplast van het lachen."

Lees meer over:
Tip de redactie