Hiddink niet op korte termijn naar andere club

Guus Hiddink is niet bij Anzhi opgestapt omdat hij in de belangstelling staat van een andere club of in beeld is om ergens bondscoach te worden.

Dat zegt de 66-jarige Achterhoeker in het Algemeen Dagblad. Het vertrek van Hiddink komt onverwacht omdat hij afgelopen maand nog zijn contract verlengde bij de Russische club.

"Er is geen andere club, er speelt niets. Ik heb deze week op mijn initiatief een lang gesprek gehad met de clubleiding van Anzhi", aldus Hiddink.

"We kwamen tot de conclusie dat de doelen die we ons hebben gesteld, zijn bereikt. Hier eindigt mijn missie, het fundament staat, de club kan verder groeien zonder mij. De toekomst ziet er goed uit."

De voormalig bondscoach van onder meer Nederland, Zuid-Korea en Rusland weet nog niet wat hij gaat doen. "Ik ga eerst op vakantie, een lange vakantie."

Hiddink loodste Anzhi afgelopen seizoen naar de derde plaats in de Russische competitie. In de lopende, prille jaargang heeft de club pas één punt verzameld uit twee duels.

Meulensteen

De positie van Hiddink wordt voorlopig overgenomen door zijn landgenoot René Meulensteen. Die werd enkele weken geleden aangesteld als zijn assistent.

Op termijn zou volgens de geboren Varssevelder ook sterspeler Samuel Eto'o toegevoegd moeten worden aan de staf van de club. Hiddink blijft wel beschikbaar voor advies.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie