De Bakker via Toersoenov verder in Umag

Thiemo de Bakker heeft maandag de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Kroatische Umag bereikt. De Westlander, nummer 108 van de wereld, klopte de 47 plaatsen hoger gerangschikte Dmitri Toersoenov in twee sets: 6-3, 6-3. 

De Bakker treft in de tweede ronde Fabio Fognini (3). De Italiaan won de afgelopen twee weken de graveltoernooien van Stuttgart en Hamburg.

De Bakker opende de wedstrijd met een break en liep dankzij nog een servicedoorbraak uit naar 4-1. Toen brak Toersoenov terug, maar op 5-3 leverde de Rus zijn opslag voor de derde maal in en was de eerste set verloren.

Ook in het tweede bedrijf was er een vroege break en een 4-1 voorsprong voor De Bakker. Bij 4-2 moest hij alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat Toersoenov terugbrak, maar nadat hij zes breakpunten weg had gewerkt was hij nog een game verwijderd van de overwinning. Op 5-3 serveerde hij de wedstrijd vervolgens simpel uit.

Boy Westerhof wist zich in Umag voor het eerst in zijn loopbaan te plaatsen voor het hoofdschema van een ATP-toernooi.

De 27-jarige geboren Drent, momenteel de nummer 236 van de wereld, was maandag in de derde en laatste kwalificatieronde te sterk voor de Serviër Boris Pashanski: 6-3, 6-2. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Sloveen Aljaz Bedene, de nummer honderd van de wereldranglijst.

NUwerk

Tip de redactie