Guus Hiddink is maandag opgestapt als trainer van Anzhi. Dat meldt Anzhi maandag op de website. De trainer bood zelf zijn ontslag aan en de Russische club stemde daarmee in.

Hiddink begon in februari 2012 als trainer bij Anzhi.

Het vertrek van de coach is een verrassing. De Achterhoeker verlengde zijn contract vorige maand nog met een jaar en de nieuwe Russische competitie was pas net begonnen.

De seizoensstart van Hiddink met Anzhi, dat vorig jaar onder zijn leiding derde werd in Rusland, was wel enigszins tegenvallend. Anzhi pakte één punt uit de eerste twee duels.

Hiddink hing een schorsing boven het hoofd nadat hij vrijdag tijdens het met 2-1 verloren duel met Dinamo Moskou de vierde official een duw gaf. Daarvoor bood hij reeds zijn excuses aan.

Niet makkelijk

Of dat voorval te maken heeft met zijn vertrek is niet duidelijk. ''Deze beslissing was niet makkelijk voor mij'', liet Hiddink optekenen.

''Maar ik heb altijd gezegd dat het mijn missie is om Anzhi te helpen zich verder te ontwikkelen zodat ik op een zeker moment niet meer nodig zal zijn. Die tijd is nu gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat de club een grote toekomst heeft en ben blij dat ik deel heb uitgemaakt van dit grote project.''

Meulensteen

De positie van Hiddink wordt voorlopig overgenomen door zijn landgenoot René Meulensteen. Die werd pas enkele weken geleden aangesteld als assistent van Hiddink.

Meulensteen was bij Manchester United jarenlang de rechterhand van manager Alex Ferguson.