Zesde plek Weertman op WK zwemmen

Ferry Weertman is maandag bij de wereldkampioenschappen open water in Barcelona op de olympische tien kilometer als zesde geëindigd. 

Het goud was opnieuw voor de Griek Spyros Gianniotis. Hij bleef de Duitser Thomas Lurz en olympisch kampioen Oussama Mellouli uit Tunesië voor.

Weertman bouwde zijn race in het water van de haven in Barcelona heel goed op. Na twee ronden lag hij midden in het veld achttiende.

Maar in de slotfase schoof hij met succes naar voren. Hij kwam nog in de buurt van de podiumplaatsen, maar kon net geen aansluiting met de koplopers vinden.

Weertman maakte in de Spaanse stad zijn debuut op een WK. ''Een fantastische prestatie als je debuteert met een zesde plaats op de tien kilometer'', reageerde Jacco Verhaeren, de technisch directeur van de Nederlandse zwembond.

Vertrouwen

Zelf zei Weertman dat er nog meer mogelijk is. "Ik moet alleen nog beter leren een wedstrijd te zwemmen. Ik moet wat harder worden, ik denk zeker dat ik nog een stap kan maken. Deze zesde plek is goed voor nu. Het geeft veel vertrouwen voor de toekomst.''

In de slotfase probeerde Weertman nog aansluiting te vinden bij de top drie, maar dat lukte net niet. "Ik werd gehinderd door een Braziliaan voor me. Ik ben ook echt wel voor een medaille gegaan. Maar de top tien was het doel en dat heb ik in ieder geval gehaald.''

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie