Froome richt zich nu op wereldtitel

Chris Froome heeft van de wegwedstrijd op de WK wielrennen zijn tweede belangrijke doel van 2013 gemaakt. De Tourwinnaar denkt dat hij goed uit de voeten kan op het lastige traject in Florence.

"Het komt niet vaak voor dat klimmers zo'n mooi parcours krijgen voorgeschoteld", vertelt de Brit op de website van Team Sky. "Ik zie het wereldkampioenschap als een mooie kans."

"De Tour winnen en beslag leggen op de regenboogtrui; het zou een ongelooflijke dubbel zijn", vervolgt Froome. "Ik heb me tot nu toe gericht op de Tour, de wereldtitel pakken is het op één na mooiste wat je kunt bereiken als wielrenner."

"De mondiale titelstrijd kan ik ook gebruiken om in vorm te blijven. Ik wil niet helemaal met de voet van het gaspedaal."

Het wereldkampioenschap bij de mannen wordt op zondag 29 september verreden. De laatste renner die in één jaar zowel de Tour als de wegwedstrijd op de WK won, was Greg LeMond in 1989.

Toekomst

Froome zegt dat hij niets kan met de speculaties dat hij ook de komende jaren zal heersen in de Tour de France.

"Ik weet wel dat deze wedstrijd mijn belangrijkste doel blijft. Natuurlijk ziet het parcours er elk jaar anders uit, maar ik denk dat ik een allrounder ben. Ik kan goed tijdrijden en aardig klimmen en ik zie geen dingen die ze in de Tour kunnen stoppen die mij veel moeilijkheden zullen bezorgen."

Froome beseft dat er in de afgelopen ronde veel renners zijn opgestaan die hem in 2014 mogelijk bedreigen.

"Nairo Quintana is zeker iemand met wie ik de komende jaren zal strijden. Coureurs als Michal Kwiatkowski en Andrew Talansky boeken ook snel progressie. Ik ben echter ook nog maar 28 jaar, terwijl de meeste wielrenners op hun best zijn rond hun dertigste."

Lees alles over de Tour de France op onze special

Lees meer over:
Tip de redactie