AMSTERDAM - Michael Reiziger speelt de komende twee seizoenen voor Middlesbrough, zo meldt De Telegraaf. De 31-jarige rechtsback van FC Barcelona en Oranje bereikte met Boro overeenstemming over een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Reiziger ondergaat maandag een keuring en als alles goed verloopt, wordt hij dinsdag gepresenteerd.

Reiziger werd afgelopen seizoen door de Spaanse sportpers verkozen tot beste rechtsback in de Primera División, maar ondanks deze uitverkiezing kreeg hij van Barcelona een verlaagde aanbieding. Die legde hij naast zich neer, waardoor hij transfervrij op zoek mocht naar een nieuwe werkgever.

Valencia CF was even in de markt, maar Reiziger gaf al snel aan dat hij naar Engeland wilde. "Ik heb even getwijfeld omdat Valencia natuurlijk een geweldige club is en me ook nog eens een gigantische aanbieding deed, maar na zeven jaar Spanje vind ik het welletjes. Ik wil na mijn carrière ook kunnen meepraten over de Premier League. Dat lijkt me een fantastische competitie en Middlesbrough is een ambitieuze club", aldus de 72-voudig international in De Telegraaf.

Zenden

Reiziger liet zich onder andere voorlichten door Boudewijn Zenden, die afgelopen seizoen door Chelsea werd verhuurd aan Boro. De informatie die Zenden aan Reiziger gaf, is echter niet helemaal correct. Reiziger zegt in De Telegraaf namelijk dat Middlesbrough afgelopen seizoen als zesde eindigde in de competitie. In werkelijkheid werd Boro elfde. De club neemt door het winnen van de Carling Cup wel deel aan de UEFA Cup.

Reiziger twijfelt overigens nog over zijn toekomst in Oranje. "Ik vind het nog steeds een enorme eer om voor het Nederlands Elftal te spelen. Het is een grote uitdaging om alsnog een internationale prijs te winnen. Maar aan de andere kant heeft de 'oude' generatie het stempel 'net niet'. Telkens strandden wij bij de laatste vier. Misschien moet ik wel plaatsmaken voor de nieuwe generatie, die onbevangen een eindtoernooi in kan. Dat wil ik nog even op een rijtje zetten. Pas daarna beslis ik."