Marquez boekt derde seizoenszege in MotoGP

Marc Marquez heeft op het circuit van Laguna Seca in het Amerikaanse Monterey zijn derde Grand Prix-zege van het seizoen geboekt.

Bekijk de samenvatting

In de MotoGP-klasse was de twintigjarige rookie van Repsol Honda de beste in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. 

De Duitser Stefan Bradl werd tweede, Valentino Rossi uit Italië derde.

Net als vorige week op de Duitse Sachsenring had Rossi de beste start, hij ging van plaats vier naar twee, maar de van kop gestarte Bradl bleef buiten zijn bereik.

Ondertussen kwam Marquez steeds dichter bij de Italiaan en met een fantastische inhaalactie in de derde ronde, waarbij hij zelfs iets buiten de kerbstones belandde, ging de Spanjaard hem voorbij.

Marquez kon vervolgens op jacht naar Bradl, die een gaatje had geslagen. Langzaam kwam de Spanjaard dichterbij en na een inhaalactie in de laatste bocht van het circuit nam hij de leiding over.

Marquez stond de koppositie niet meer af en finishte met ruime voorsprong op Bradl en Rossi, die nog net Alvaro Bautista achter zich hield. De gehavende Spaanse kemphanen Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo eindigden als vijfde en zesde.

Klassement

Marquez won vorige week ook al op de Duitse Sachsenring en aan het begin van het seizoen op het circuit van Austin in Texas. Na zijn nieuwste overwinning staat hij op 163 punten in het WK-klassement, voor Pedrosa (147) en Lorenzo (137).

Lees meer over:
Tip de redactie