John van den Brom heeft met Anderlecht de eerste prijs van het seizoen veroverd. De ploeg van de Nederlandse coach was zondag in de strijd om de Belgische Supercup met 1-0 te sterk voor het Racing Genk van trainer Mario Been.

Bekijk de beelden van Anderlecht - Genk

Massimo Bruno maakte in het Constant Vanden Stock-stadion, de thuishaven van Anderlecht, in de extra tijd van de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Daarmee bezorgde de negentienjarige rechtsbuiten zijn ploeg de twaalfde Supercup in de clubhistorie. Alleen Club Brugge veroverde er, met een totaal van dertien, meer.

Bij Anderlecht, dat als landskampioen aantrad tegen bekerwinnaar Genk, hadden de Nederlanders Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw een basisplaats.

Van den Brom sprak, mede vanwege de warmte, van een knappe overwinning. ''We gaan door waarmee we vorig jaar eindigden'', zei hij tegenover 2BE. ''Ik zag goed voetbal, we creëerden kansen en maakten ook nog een mooie goal. Elke prijs is een prijs en daar moet je voor gaan. Dat hebben we knap gedaan.''

De eerste wedstrijden in de Belgische competitie staan voor volgende week op het programma. Genk begint met een thuiswedstrijd tegen promovendus Oostende, terwijl Anderlecht Lokeren ontvangt.