ROTTERDAM - Feyenoord heeft de geroutineerde Belgische international Bart Goor overgenomen van Hertha BSC. De 31-jarige middenvelder, die vrijdagmiddag medisch werd gekeurd, kreeg in Rotterdam een tweejarig contract voorgelegd met een optie voor nog een seizoen.

Technisch directeur Mark Wotte toonde zich vrijdag ingenomen met de komst van Goor, die in eigen land speelde voor Verbroedering Geel, Racing Genk en Anderlecht. "Bart is een ervaren linksbenige middenvelder die we goed kunnen gebruiken in de speelwijze van Ruud Gullit. We zien in hem een van de toekomstige steunpilaren van het elftal."

Ambitie

De aanvoerder van de Rode Duivels, die 56 interlands op zijn naam heeft staan, hoopt maandag al mee te trainen met de selectie van Feyenoord. "Ik heb er erg veel zin in. Ik ben 31 jaar, maar mijn ambitie is nog onveranderd groot. Ik heb het in Berlijn altijd goed naar mijn zin gehad, maar de tegenvallende resultaten in het laatste seizoen hebben er toch voor gezorgd dat ik het plezier in het voetballen een beetje begon te verliezen. Dat hoop ik nu in Rotterdam weer terug te krijgen", zei Goor, die bij Hertha nog een contract had tot medio 2005. Met de transfer zou een bedrag zijn gemoeid van een miljoen euro.

Buffel

Goor vertelde landgenoot Thomas Buffel niet te hebben geraadpleegd voor zijn besluit. "Dat was niet nodig, want Thomas en ik hebben een dusdanig goed contact dat ik al wist waar ik in Rotterdam aan toe zou zijn. Wel verheug ik me er op om met hem samen te spelen. Ik hoop dat hij me in mijn eerste dagen wat wegwijs kan maken, want ik wil de club zo snel mogelijk leren kennen."