Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Siem de Jong

De Jong lijkt bij Ajax te blijven

Het ziet er naar uit dat Siem de Jong ook komend seizoen in het shirt van Ajax te bewonderen is. De aanvoerder van de Amsterdammers is naar eigen zeggen niet bezig met een transfer.
Door NUsport

"Ik heb besloten me volledig op Ajax te focussen", zegt De Jong vrijdag op de clubsite van de landskampioen. "Ik heb de hele voorbereiding al een goed gevoel over de groep en de staf. Ik heb het hier naar mijn zin. Ik zie niet in waarom ik nu weg zou moeten gaan."

Trainer Frank de Boer gaf donderdag nog een persconferentie. Daarin ging het eigenlijk alleen maar over de mogelijke transfers van Christian Eriksen, Toby Alderweiereld en De Jong.

"Ik wil een signaal afgeven", vervolgt De Jong. "Een transfer is voor mij niet aan de orde, het speelt niet. Het zou mooi zijn als deze groep bij elkaar blijft."

De Jong voerde donderdag nog gesprekken met Marc Overmars en De Boer. "Ik heb gisteren tegen de trainer gezegd dat ze op me kunnen rekenen."

De Boer is op zijn beurt in zijn nopjes met de uitspraken van zijn captain. "Dit is een belangrijk signaal. Siem verwoordde precies wat ik ook voel. Hij weet waar we mee bezig zijn en daar staat hij volledig achter. Voor hem is een transfer niet aan de orde en wij willen graag dat hij blijft."


Lees meer over:

AjaxSiem de Jong

Aanbevolen artikelen