LONDEN - De regen was vrijdag ouderwets spelbreker op Wimbledon. De buien zorgden ervoor dat de halve finales in het mannenenkelspel het einde niet haalden. Even na half negen moesten de zeildoeken definitief over het Londense tennisgras worden getrokken.

Op dat moment leidde de Zwitserse titelverdediger Roger Federer op het centre court met 6-2 6-3 en 4-3 in zijn partij tegen de Fransman Sebastien Grosjean. De Amerikaan Andy Roddick stond op baan één met 6-4 en 4-3 voor tegen de Kroaat Mario Ancic. Als het weer het toelaat, worden de beide wedstrijden zaterdag om 13.00 uur hervat.

Wachten

Topfavoriet Federer stond 4-2 voor tegen Grosjean in de eerste set toen de regen voor het eerst met bakken uit de hemel kwam. Na ruim vier uur wachten in de kleedkamer was het eindelijk droog en mochten de Zwitser en de Fransman weer opdraven. Op dat moment begon ook de partij tussen Roddick en Ancic.

Grosjean geen kans

Federer zette na de spelhervatting stevig door en gaf de nummer tien van de plaatsingslijst eigenlijk geen schijn van kans. Hij had de partij graag in drie sets afgemaakt, maar nieuwe hoosbuien verhinderden zijn wens.

'Hardhitter' Roddick won de eerste set vrij eenvoudig van de slungelachtige Ancic en stond in het tweede bedrijf een break voor toen de regen ook dit duo naar de kleedkamers stuurde.

Op schema

Ondanks de vele regen in de afgelopen dagen is de organisatie van Wimbledon erin geslaagd het toernooi nog redelijk op schema te laten verlopen. Zaterdag heeft volgens plan de finale van het vrouwenenkelspel plaats tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Russische Maria Sjarapova.