HOOGEVEEN - Gerard van Velde blijft schaatsen voor de TVM-ploeg. De olympisch kampioen op de 1000 meter heeft donderdagavond zijn contract met twee jaar verlengd. De 30-jarige sprinter uit Heerde denkt dat hij bij TVM de beste mogelijkheden heeft om de komende jaren zijn ambities te verwezenlijken. Hij wil onder meer wereldkampioen worden.
Gerard van Velde

"Een gouden medaille op de Olympische Spelen is natuurlijk fantastisch, maar de komende jaren zijn er nog meer prijzen te winnen. Ik wil absoluut gaan meestrijden om de wereldtitel sprint", lichtte Van Velde zijn besluit toe.

"Daarover heb ik de afgelopen weken intensief met iedereen gesproken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de begeleiding mij daarbij optimaal kan steunen. Met Gerard Kemkers heb ik eeen aantal goede gesprekken gehad."

Kemkers

Kemkers zelf is als technisch eindverantwoordelijke van de TVM-schaatsploeg blij dat Van Velde blijft. "Gerard is een superschaatser en we zullen alles doen hem een optimale begeleiding te bieden. Daar gaan we de komende dagen verder mee bezig, maar voor mij was het vooral belangrijk dat hij bijtekende."

Boegbeeld

Voor sponsor TVM is de beslissing van Gerard van Velde goed nieuws. Van Velde werd na een afwezigheid van anderhalf jaar omdat hij niet met de klapschaats overweg kon, teruggehaald op het ijs door Rintje Ritsma. "Gerard is een boegbeeld. Wat hij heeft gedaan in Salt Lake City heeft het hele land op zijn kop gezet. Daarnaast is hij ook een fijn mens en een goed voorbeeld voor de andere schaatsers in het team", aldus algemeen directeur Arjan Bos.

Er zijn nog geen beslissingen genomen met betrekking tot de verdere invulling van het TVM-team, dat volgend seizoen gaat bestaan uit een allround- en een sprinttak. Kemkers zal zich vooral gaan bezighouden met de allrounders. Wie de sprinters gaat trainen is nog niet bekend. De besprekingen zijn nog gaande. Volgende week wordt ook gepraat met Martin Hersman over een eventuele contractverlenging.