Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer

De Boer lijkt te kiezen voor Vermeer

Kenneth Vermeer denkt dat hij zeker is van zijn plek onder de lat bij Ajax. De doelman kreeg eind vorig seizoen stevige concurrentie van Jasper Cillessen.
Door NUsport

"Ik heb een constant seizoen gedraaid. Zoiets geeft geen garanties, maar volgens mij heeft de trainer geen reden om te wisselen", stelt Vermeer zelfverzekerd vast op de website van de Amsterdammers.

Vermeer kreeg rugnummer 1 toebedeeld en is opgenomen in de selectie voor het oefenduel van vrijdag met Werder Bremen. In die wedstrijd wordt volgens trainer Frank De Boer het raamwerk bekend.

Het zou betekenen dat Vermeer ook komend seizoen de vaste doelman is van de landskampioen. Cillessen speelt vrijdag met een andere ploeg van Ajax tegen Osasuna.

"Ik word constant, in bijna elk interview, gevraagd naar de keepersstrijd. Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik houd me alleen met mezelf bezig. Jasper en ik gaan ook goed met elkaar om; zie maar hoe we samen trainen."

Overwinteren

Vermeer hoopt dat Ajax dit jaar eindelijk weer eens gaat overwinteren in de Champions League. "Dat lukte de afgelopen jaren steeds nét niet. Als deze selectie bijeen blijft, moet overwinteren reëel zijn. Al is dat ook afhankelijk van de loting." 

Het mogelijke vertrek van sterkhouders zal Ajax wel kunnen opvangen, denkt Vermeer. "Als er spelers weg gaan dan zal de club daar goed op anticiperen. Ik hoef in elk geval niet weg. Ik heb bij Ajax, zeker sportief, alles wat ik wil hebben."


Lees meer over:

AjaxKenneth Vermeer

Aanbevolen artikelen