EINDHOVEN - Edwin Zoetebier verhuist naar PSV. Vrijdagochtend bereikten zijn huidige club Feyenoord en PSV overeenstemming over de transfer van de 34-jarige doelman. Zoetebier had in Rotterdam nog een contract voor één jaar, maar hij mocht de club verlaten. De Rotterdammers kiezen voor de keeperspositie voor Gábor Babos en Patrick Lodewijks.

Zoetebier arriveerde in 1997 voor het eerst in De Kuip, toen hij van Sunderland overkwam. In 2000 verhuisde de Volendammer naar Vitesse, maar in september 2001 trok Feyenoord hem opnieuw aan als vervanger van Jerzy Dudek. In hetzelfde seizoen won hij met de Rotterdammers de UEFA Cup. Het jaar daarna verloor hij zijn basisplaats aan Lodewijks.

Blessure

Afgelopen seizoen kwam Zoetebier door blessures bij Lodewijks toch nog twintig competitieduels in actie voor Feyenoord. Behalve PSV hadden ook De Graafschap en Vitesse belangstelling voor de doelman.

Feyenoord legde overigens jeugdspeler Ard van Peppen vast voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Vorig jaar kwam de verdediger uit in de A-jeugd en in Jong Feyenoord.