Het challengertoernooi van Scheveningen krijgt zondag een Nederlandse winnaar. De eindstrijd gaat tussen de als eerste geplaatste Robin Haase en de ongeplaatste Jesse Huta Galung.

Haase rekende in een Nederlands onderonsje af met Thomas Schoorel: 6-1 6-3. De doorgaans zo sterk serverende Amsterdammer verloor al in de openingsgame zijn opslag en kwam die tegenslag niet te boven.

Haase gaf Schoorel, die dertien wedstrijden op rij ongeslagen was, bovendien weinig kans in zijn games waardoor de Hagenaar ogenschijnlijk makkelijk de finale kon bereiken.

Huta Galung had heel wat meer te stellen met Marc Gicquel. De nummer 159 van de wereld moest drie sets spelen tegen de Fransman, de nummer drie van de plaatsingslijst: 7-5 3-6 6-3.

Haase en Huta Galung speelden eenmaal eerder tegen elkaar op challengerniveau en een keer op futureniveau. Beide wedstrijden werden gewonnen door Haase in twee sets.

De Bakker

Thiemo de Bakker heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi van Bastad. De Nederlander verloor in de halve eindstrijd in Zweden met 7-5 en 6-3 van Carlos Berlocq.

De Bakker versloeg in de vorige ronde nog de nummer zes van de wereld Tomas Berdych.

De Bakker, momenteel de nummer 104 op de wereldranglijst, stond voor de derde keer in zijn loopbaan in de halve finale van een ATP-toernooi. 

Eerder deed hij dat in 2010 in Barcelona en New Haven.

De Bakker had in de eerste set tot twee keer toe een break voorsprong, die hij al snel weer inleverde. De Nederlander oogde gehaast in zijn spel en maakte teveel fouten waarmee hij zijn opponent in de wedstrijd hielp. 

Na een stroeve start toonde Berlocq zich de betere tennisser. Op 4-5 werkte De Bakker nog een setpunt weg, een servicegame later moest hij het eerste bedrijf alsnog afgeven na een dubbele fout.

Ook in de tweede set was het De Bakker die als eerste wist te breaken, maar opnieuw gaf de Nederlander de voorsprong weg. Met een gemiste volley gaf hij Berlocq de gelegenheid om op 5-3 de partij uit te serveren. 

Verdasco

De Argentijn bleef koel en bereikte voor de tweede keer in zijn loopbaan de eindstrijd van een ATP-toernooi. Vorig jaar verloor hij in het Chileense Santiago van zijn landgenoot Juan Monaco.

Zondag treft hij bij zijn tweede poging de Spanjaard Fernando Verdasco, die zich in drie sets langs Grigor Dimitrov uit Bulgarije sloeg.