Mohammed Allach is vanaf 1 oktober de nieuwe technisch directeur van Vitesse. De oud-voetballer volgt Ted van Leeuwen op, die deze transferperiode nog afmaakt.

Allach, die momenteel technisch manager van de KNVB is, werkte eerder bij VVV-Venlo, RKC Waalwijk en FC Twente. Hij tekent in Arnhem een contract voor drieënhalf jaar, zo maakte Vitesse maandag bekend.

"De langetermijnstrategie van Vitesse is heel interessant en op mijn lijf geschreven", reageert Allach, die is gevraagd ook de jeugdopleiding uit te bouwen.

Van Leeuwen, die bij zijn aantreden al had afgesproken tot juli 2013 aan de slag te gaan, is trots op zijn werk bij Vitesse. "Toen we begonnen was de waarde van de spelersgroep gering, nu staat er voor tientallen miljoenen op het veld."

Levensader

In 2010 trad Van Leeuwen aan in de Gelredome. "We hebben destijds een stappenplan gemaakt om in drie jaar terug te keren naar de top van het Nederlandse voetbal. Hoewel we geen kampioen geworden zijn, hebben we laten zien dat het wél gekund had." 

"We zijn van de vijftiende plaats naar de vierde plaats geklommen. Er is een omslag in denken gekomen, alle voorwaarden voor topvoetbal zijn gecreëerd. Daarmee is Project 2013 afgerond. Met name in de jeugdopleiding kunnen we nog grote stappen maken."

Algemeen directeur Joost de Wit rekent erop dat Allach die stap kan bewerkstelligen. "Wij zijn ervan overtuigd dat hij een evenwicht kan vinden tussen sturen op resultaten én oog houden voor de talentontwikkeling." 

"Opleiden is onze levensader. Dat bleek afgelopen week bijvoorbeeld met de transfer van de zelfopgeleide Marco van Ginkel naar topclub Chelsea. Op die lijn willen we consequent terugkomen."