Sebastian Vettel zou het toejuichen als de teamleiding van Red Bull Racing besluit om Kimi Raikkonen aan te stellen als opvolger van de vertrekkende Mark Webber.

"Ik heb veel respect voor Kimi, hij is altijd eerlijk tegen me geweest, dus ik zou het niet erg vinden als hij hierheen komt", vertelt de drievoudige wereldkampioen tegen Sky Sports.

"Integendeel: het is een mooie uitdaging. We hebben het er intern nog niet over gehad. We hebben ook nog de twee Toro Rosso-coureurs (Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo) die de laatste races uitstekend presteren."

Vettel maakt zich eigenlijk niet zo druk over wie zijn nieuwe teammaat wordt. "Het is toch niet iets dat ik moet beslissen, het heeft geen effect op mijn prestaties."

"We krijgen volgend jaar sowieso te maken met veel nieuwe zaken; andere motoren, andere regels, andere wagens. Een nieuwe teammaat kan daar ook nog wel bij."

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing zei afgelopen week dat eigenaar Dietrich Mateschitz uiteindelijk beslist wie Webber in 2014 opvolgt.