Sebastian Vettel heeft zijn leiding in het wereldkampioenschap van de Formule 1 verstevigd. De coureur van Red Bull zegevierde zondagmiddag in de Grand Prix van Duitsland op de Nurburgring.

Bekijk de samenvatting van de Grand Prix

De Duitse drievoudig wereldkampioen beleefde een droomstart en schoot meteen langs de Brit Lewis Hamilton, die van pole position mocht vertrekken. De coureur van Mercedes moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats.

De zege van Vettel was zwaarbevochten. Achter hem reed Kimi Raikkonen naar de tweede plaats, voor Romain Grosjean. Fernando Alonso, nummer twee in het wereldkampioenschap, werd vierde.

De race werd opgeschrikt door een incident met de teamgenoot van Vettel, Mark Webber. Tijdens een pitstop werd zijn band foutief bevestigd. Het wiel vloog van de auto en raakte een cameraman in de pitstraat. Artsen snelden naar de man toe die volgens de eerste berichten wel bij bewustzijn was.

Het is voor het eerst dat Vettel zijn thuisrace op zijn naam schreef.

Giedo van der Garde werd achttiende in de race. Hij moest zijn collega-coureur bij Caterham, Charles Pic, net voor zich dulden (zeventiende).