Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zondagmiddag de finale van de wereldkampioenschappen in het Poolse Stare Jablonki bereikt.

Het Nederlandse duo versloeg in de eindstrijd in het Poolse Stare Jablonki de Brazilianen Ricardo en Alvaro Filho.

De knappe toernooiwinst kwam in de eindstrijd in twee sets tot stand: 21-18 en 21-16.

Brouwer en Meeuwsen waren bepaald niet als favorieten afgereisd naar Polen. Het slechts als dertiende geplaatste duo kon na afloop dan ook nauwelijks geloven dat ze wereldkampioen waren geworden.

''Dit is onvoorstelbaar. We speelden hier tegen ons grote voorbeeld, Ricardo, en hebben nog gewonnen ook. Dit is echt geweldig'', jubelde Brouwer.

Meeuwsen bedankte de enthousiaste toeschouwers in het volgepakte stadion in het Pools. De kersverse wereldkampioenen schoten nog enkele ballen de tribunes voordat ze in de armen van een gelukkige bondscoach Gijs Ronnes vlogen.

Verpulverd

Ze stegen tijdens het WK boven zichzelf uit. Het Nederlandse koppel verpulverde in de halve finale de Duitsers Jonathan Erdmann en Kay Matysik (21-13 en 21-17).

In de kwartfinales hadden de Brazilianen Pedro Solberg en Bruno Oscar Schmidt zaterdag geen antwoord op het krachtige spel van beide Nederlanders 21-17, 19-21 en 21-19.

Ook in de eindstrijd waren Brouwers en Meeuwsen koelbloedig.