Novak Djokovic en Andy Murray nemen het zondag tegen elkaar op in de finale van Wimbledon. De nummer één van de wereld is er naar eigen zeggen klaar voor.

Djokovic bereikte de eindstrijd door in de halve finale in een marathonpartij te winnen van Juan Martin del Potro. De Serviër kijkt uit naar de ontmoeting met de Brit Murray, de nummer twee van de wereld. "Het is in onze sport de grootste finale die je kan bereiken, dus ik ben ontzettend vereerd dat ik daar in mag staan."

Djokovic is niet bezig met het feit dat er al 77 jaar lang geen Brit op Wimbledon heeft gewonnen en Murray dus geschiedenis kan schrijven. "Voor mij is het gewoon een andere finale. Ik probeer me te focussen op wat komen gaat." 

Het is voor beide spelers niet de eerste keer dat ze in de finale van het grastoernooi staan. Djokovic won in 2011 van Rafael Nadal, terwijl Murray vorig jaar onderuit ging tegen Roger Federer. "Hopelijk kan ik de ervaring van twee jaar geleden zondag gebruiken", zegt Djokovic dan ook. "Het gaat een mentaal gevecht worden."

Hij verwacht een belangrijke rol voor de service. "We kunnen beiden een goede return slaan, dus ik verwacht dat er veel druk komt te liggen op de service. Andy heeft dat het hele toernooi al goed gedaan, maar ik ook. Het gaat daarom vandaag een combinatie van dingen worden."

Djokovic heeft er geen problemen mee dat de meeste fans voor Murray zullen zijn. "Dat is normaal. Ik weet wat ik kan verwachten. Andy is een lokale held. Ik ga spelen tegen één van de grootste tennissers van de afgelopen vijf jaar. Ik ben er klaar voor en ga alles geven."