De Franse douane heeft zaterdagochtend voor de start van de achtste etappe van de Ronde van Frankrijk een camper van de ploeg RadioShack onderzocht. 

Medewerkers met twee motoren en een auto hielden het voertuig aan en gingen daarna op onderzoek uit. Voor zover bekend is er niets verdachts in de camper gevonden.

Vorig jaar werd de Luxemburger Frank Schleck tijdens de Tour positief bevonden. Zijn schorsing van een jaar loopt op 14 juli af.

RadioShack maakte eerder deze week bekend dat Schleck weg moet bij de ploeg. Zijn broer Andy Schleck is op dit moment actief in Tour.

Woordvoerder Philippe Maertens van RadioShack benadrukte tegenover Sporza dat er inderdaad niets verdachts is gevonden. "Dit voorval heeft twee uur geduurd. Onze verzorgers waren op weg naar het hotel in Pamiers, waar onze ploeg vanavond na de etappe haar intrek zal nemen. Plots werden ze aan de kant gezet door de Franse douane." 

"Onze camper is heel grondig doorzocht, maar natuurlijk is er niets bezwarends gevonden. De verzorgers mochten hun weg voortzetten en de hotelkamers in orde brengen waar de renners verblijven."

Lees alles over de Tour de France op de special van NUsport