Bojan Krkic speelt het komend seizoen op huurbasis voor Ajax. De landskampioen uit Amsterdam huurt de aanvaller van FC Barcelona.

In de verbintenis is een optie voor nog een seizoen opgenomen. Dat heeft de Catalaanse club zaterdag bevestigd.

De 22-jarige Krkic, zoon van een Servische vader en Spaanse moeder, kan op alle posities in de aanval uit de voeten. Hij is ook inzetbaar als aanvallende middenvelder.

Hij debuteerde in 2007 op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van FC Barcelona en speelde vervolgens 94 competitieduels voor de Spaanse topclub. Toch groeide Krkic niet uit tot een vaste basisspeler. Hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor AC Milan, waarvoor hij drie keer scoorde in negentien competitieduels.

Krkic is de tweede grote aanwinst van Ajax voor het komende seizoen. De club bereikte vrijdag een akkoord met Mike van der Hoorn, die overkomt van FC Utrecht.

PSV en Feyenoord

Krkic stond ook in de belangstelling van Real Betis Sevilla. Volgens zijn zaakwaarnemer hadden PSV en Feyenoord eveneens interesse.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, rondde de tijdelijke overgang vrijdagavond laat af. Hij onderhandelde in Spanje met Josep Maria Bartomeu, de vice-voorzitter van FC Barcelona, waar Krkic nog tot medio 2015 onder contract staat.