Frank de Boer heeft bevestigd dat Ajax opnieuw aast op een speler van zijn oude club FC Barcelona. Na het huren van Isaac Cuenca vorig seizoen hoopt de coach nu Bojan Krkic naar Amsterdam te halen.

"Hij is een kwalitatief goede speler, die weet wat het is om te presteren op het hoogste niveau", aldus De Boer op het trainingskamp in Oostenrijk tegen Voetbal International.

Ajax zou concurrentie krijgen van PSV en Feyenoord in de jacht op Bojan. In eigen land is Real Betis een belangrijke gegadigde om de aanvaller met Servische roots over te nemen. De 22-jarige Bojan speelt sinds 2007 bij Barcelona en maakte tussendoor uitstapjes naar AS Roma en AC Milan.

Van der Hoorn

Ajax contracteerde vrijdag al Mike van der Hoorn. De verdediger komt over van FC Utrecht en tekent een vierjarig contract. De Boer is gelukkig met zijn komst.

"We willen bij Ajax alle posities dubbel bezet hebben. Regeren is vooruitzien, dus vanuit die gedachte kunnen posities beter overbezet dan onderbezet zijn", stelt hij op de website van Ajax.

"Stel dat Toby Alderweireld zou vertrekken, dan hebben we met Joël Veltman en Mike van der Hoorn twee goede spelers in huis die zijn positie kunnen overnemen." 

"Mike heeft een fantastisch postuur voor een centrale verdediger en is ondanks zijn lengte nog vrij snel ook. Bovendien is hij pas twintig jaar. Hij kan zich de komende jaren volop gaan ontwikkelen bij ons."

Volg al het transfernieuws in Transfertumult

Lees al het transfernieuws op het katern transferperikelen