Sebastian Vettel heeft vrijdag voor eigen publiek de snelste tijd geklokt in de tweede vrije training van de Grand Prix van Duitsland.

De regerend wereldkampioen reed in zijn Red Bull op de Nürburgring naar een tijd van 1.30,416. Nico Rosberg werd net als in de eerste sessie tweede. De Mercedes-coureur klokte 1.30,651.

Zijn teamgenoot Lewis Hamilton was in de ochtendtraining nog de snelste, maar eindigde in de middag als achtste. Giedo van der Garde reed in zijn Caterham naar de twintigste tijd. Met 1.33,804 was hij ruim een tiende trager dan zijn teamgenoot Charles Pic.

Van der Garde hield een voldaan gevoel over aan de twee vrije trainingen. De Caterham-coureur was vooral te spreken over een andere instelling van de remmen, waardoor hij later en harder kon remmen. ''Ik denk dat we opnieuw een stap voorwaarts hebben gezet'', liet hij weten.

Nieuwe banden

De coureurs kenden vrijdag geen problemen met de nieuwe banden. ''We mogen niet klagen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het aspect van de veiligheid."

"Op dat vlak moet je niets aan het toeval willen overlaten. Wat er op Silverstone is gebeurd, mag niet nog een keer gebeuren'', doelde Van der Garde op het behoorlijke aantal klapbanden tijdens de Grote Prijs van Brittannië afgelopen zondag.