Rafael van der Vaart heeft het zo naar zin in Hamburg dat hij zijn carrière graag bij HSV zou afsluiten. De dertigjarige middenvelder denkt dat hij met zijn huidige werkgever weer kan doorstoten naar de top van Duitsland.

Van der Vaart keerde afgelopen zomer terug bij HSV en loodste de club vanuit de degradatiezone terug naar de subtop van de Bundesliga. Hoewel de voormalige Duitse topclub met grote financiële problemen kampt, is de Heemskerker van plan om nog jaren in Hamburg te blijven.

''HSV is een club die thuishoort in de top van Duitsland. Zo lang ik hier speel, zal ik mij daar voor honderd procent voor inzetten. Het liefste zou ik hier mijn carrière afsluiten en niet vertrekken'', zegt Van der Vaart tegen Bild.

Hoewel de 105-voudig international vorig seizoen 27 duels in actie kwam voor Hamburger SV en vijf doelpunten maakte, kreeg hij de nodige kritiek te verwerken.

''Ik begrijp het als mensen niet helemaal tevreden over mij zijn. Dat ben ik namelijk ook niet. Ik moet nog veel beter spelen.''

Van der Vaart is de voorbereiding met HSV op het nieuwe seizoen net gestart, maar was afgelopen woensdag ook aanwezig tijdens de jubileumwedstrijd van Sjaak Swart. De middenvelder scoorde driemaal en vond het een grote eer dat hij met Johan Cruijff op één veld stond.

''Samen met een legende zoals Cruijff in een team spelen. Dat was één van de hoogtepunten van mijn loopbaan.''

Volg al het transfernieuws in Transfertumult