Bandenleverancier Pirelli is verrast door de dreigende boycot van de coureurs in de Formule 1.

De coureurs maakten donderdag bekend de strijd te staken als er bij de Grand Prix van Duitsland opnieuw achterbanden ontploffen.

''Dit was toch wel een verrassing voor ons'', aldus directeur motorsport Paul Hembery. ''Maar voor ons gaat het er nu vooral om dat de gebeurtenissen zich niet meer herhalen.''

Hij nam ook de verantwoordelijkheid voor de reeks ontplofte banden. ''We hebben de teams de gelegenheid gegeven om achterbanden van kant te wisselen. Dat heeft tot problemen geleid."

"Er speelden ook nog wat andere zaken. Maar ik wil er zeker niet voor weglopen dat de verantwoordelijkheid toch bij ons ligt. Het belangrijkste is dat we het oplossen. We zijn een professioneel bedrijf. We doen ons werk met passie en zijn daar ook goed in.''

De Italiaanse fabrikant kwam onlangs ook al in opspraak door de geheime bandentest met Mercedes. Toch wil Pirelli door in de Formule 1. ''Volgend seizoen willen we er ook zeker weer bij zijn. We lopen zeker niet weg in moeilijke tijden. We moeten harder werken en moeten er voor zorgen dat we het beter doen'', stelt Hembery.