De coureurs zullen zondag bij de Grand Prix van Duitsland de strijd staken als er opnieuw banden ontploffen. De belangenorganisatie van rijders in de Formule 1 (GPDA) heeft dit donderdag gezegd. 

''De problemen met de banden brengen de levens van de coureurs, het personeel op de baan en de fans in gevaar'', aldus de GPDA in een verklaring.

Afgelopen zondag bij de Grand Prix van Groot-Brittannië klapten diverse banden. In korte tijd ging het bij vier coureurs mis. Volgens leverancier Pirelli kwam dit doordat de banden er verkeerd om waren gelegd. Ook was de bandendruk te laag.

Voor de wedstrijd in Duitsland levert de Italiaanse fabrikant achterbanden met een riem van kevlar in plaats van staal. Deze banden zijn onlangs al getest in de trainingen voor de Grand Prix van Canada.

Ernstige zorgen

De GPDA voelde zich na de incidenten op het circuit van Silverstone gedwongen om een statement te maken.

''We willen onze ernstige zorg uitspreken over wat er in Groot-Brittannië is gebeurd. We hebben er vertrouwen in dat de banden zijn verbeterd en dat dit in Duitsland niet meer zal gebeuren."

"In elke race zijn wij als rijders bereid tot het uiterste te gaan. Dat wordt ook verwacht van ons door onze teams. Maar een herhaling van wat er op Silverstone is gebeurd, kunnen we niet accepteren.''