De Française Marion Bartoli en de Duitse Sabine Lisicki hebben donderdag de finale van Wimbledon bereikt. De eindstrijd wordt zaterdag gespeeld.

Bekijk de samenvatting van de partij tussen Bartoli en Flipkens

De 28-jarige Française rekende in de halve finale overtuigend af met de Belgische Kirsten Flipkens: 6-1 en 6-2.

De vorige keer dat Bartoli de finale haalde op het heilige gras in Londen was in 2007. Destijds verloor ze de eindstrijd in twee sets van Venus Williams.

Bartoli ging tegen Flipkens voortvarend van start. In de tweede game pakte ze een break en in de zesde game sloeg ze opnieuw toe op de service van de 27-jarige Flipkens, waardoor ze uitliep naar 5-1. Bartoli serveerde de set vervolgens zonder problemen uit.

Tweede set

In de tweede set liep Bartoli door twee breaks snel uit naar 3-0, waarna Flipkens zich liet behandelen aan haar knie. De Belgische brak vervolgens terug naar 3-1, maar Bartoli antwoordde met een break naar 4-1. Flipkens behield nog een keer haar opslag, maar kon niets meer uitrichten op de service van Bartoli, waardoor de Française de tweede set met 6-2 binnensleepte.

Later op donderdag staat de tweede halve finale op het programma bij de vrouwen. De Duitse Sabine Lisicki neemt het daarin op tegen de Poolse Agnieszka Radwanska.