Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben donderdag de eerste knockoutronde van de wereldkampioenschappen in het Poolse Stare Jablonki bereikt.

De Nederlandse beachvolleyballers wonnen donderdag hun derde groepswedstrijd en eindigen daardoor bovenaan in hun poule.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich voor de volgende fase.

Schuil en Nummerdor wonnen in hun laatste groepsduel met 20-22, 21-10, 15-10 van het Duitse tweetal Markus Böckermann/Mischa Urbatzka.

Brouwer en Meeuwsen verloren van de thuisspelende Polen Michal Kadziola en Jakub Szalankiewicz. Na twee eerdere overwinningen werden Brouwer en Meeuwsen derde in de poule. Omdat ze vijf punten verzamelden, mogen ze toch door naar de laatste 32.

Nadat alle groepswedstrijden waren gespeeld, bleek dat ook Daan Spijkers en Christiaan Varenhorst de groepsfase hadden overleefd. Ze verloren hun derde duel weliswaar met 21-16 en 21-18 van de Letten Janis Smedins en Aleksandrs Samoilovs, maar behoorden nog net tot de acht beste nummers drie uit alle poules.

Nummerdor/Schuil en Brouwer/Meeuwsen moeten het nu tegen elkaar opnemen. Spijkers en Varenhorst treffen de Russen Konstantin Semenov en Jaroslav Kosjkarev. De wedstrijden worden vrijdagmiddag afgewerkt.

Keizer/Van Iersel

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben ook de achtste finales van het wereldkampioenschap in Polen bereikt.

Het Nederlandse duo, als negende geplaatst, sloeg in een spannende driesetter de hoger ingeschaalde Duitse vrouwen Katrin Holtwick en Ilka Semmler uit het toernooi: 15-21, 21-17 en 15-13.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel werden uitgeschakeld. Het succesvolste Nederlandse duo van dit seizoen, de nummer vier van de plaatsingslijst, won de lange eerste set maar ging alsnog ten onder tegen de Russinnen Evgenia Oekolovaen en Ekaterina Chomjakova: 23-25, 21-17 en 15-11.

Ook Laura Bloem en Rebekka Kadijk kwamen niet door de tweede ronde. Het als 46e geplaatste koppel, toegelaten op een wildcard, moest in de tweede ronde buigen voor Kinga Kolosinska en Monika Brzostek uit Polen: 21-18 en 21-13.

Keizer en Van Iersel nemen het vrijdag voor een plaats in de kwartfinales op tegen de Braziliaanse tandem Lili/Seixas.