Nico Rosberg denkt dat Mercedes langzaam maar zeker het te kloppen team is in de Formule 1.

De Duitse renstal bezet de tweede plek in de constructeursstand, pakte in vijf van de acht Grands Prix pole position en behaalde twee zeges - slechts één minder dan Red Bull Racing.

"We hebben drie moeilijke jaren achter de rug, gelukkig leerden we daar wel veel van", vertelt Rosberg aan Autosport.com enkele dagen voor de Grand Prix van Duitsland.

"Nu vallen alle puzzelstukjes in elkaar, het is mooi dat we langzaam uitgroeien tot de favoriet. We hebben enkele fantastische mensen aangetrokken die een fantastisch team completeerden. We begonnen het seizoen met een heel goede wagen en slagen er in tegenstelling tot vorig jaar in die ook door te ontwikkelen."

Rosberg denkt niet dat de nieuwe banden (Pirelli komt in Duitsland met een nieuwe constructie) voor problemen zorgen bij Mercedes. "Het gaat erom dat we snel zijn. Ik denk dat we onze posities vast zullen houden."

Hamilton

Lewis Hamilton, de teammaat van Rosberg, vindt het te vroeg om Mercedes uit te roepen tot favoriet.

"Dat is Red Bull Racing, zij leiden het kampioenschap. We hebben onze achterstand echter wel verkleind, we worden steeds beter."