RIJSWIJK - Nederland likte woensdagavond zijn wonden na de verloren halve finale van Oranje tegen de Portugezen op het Europees kampioenschap voetbal. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag was het na het laatste fluitsignaal rustig. Er deden zich daar geen incidenten voor. In Oss kwam het wel tot ongeregeldheden. Enkele honderden vandalen richtten veel vernielingen aan in het centrum van de stad.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Tientallen winkelruiten sneuvelden, koopwaar is gestolen of vernield. Ook gingen de bezoekers van het uitgaanscentrum in de stad elkaar te lijf. De politie heeft het publiek uiteen gejaagd en kon drie onruststokers arresteren wegens openlijke geweldpleging. Agenten uit Oss kregen onder meer hulp van collega's uit Den Bosch. Ongeveer twee uur na de wedstrijd keerde de rust terug, meldde een politiewoordvoerder.

In de regio Arnhem-Nijmegen was het na de verloren wedstrijd rustig. De politie van Nijmegen sprak zelfs van een timide stemming. In de horecagelegenheden was het wel druk, maar de mensen dropen na afloop af. Ze lijken de nederlaag thuis te willen verwerken, meende de woordvoerder.

In Utrecht was niets aan de hand, maar in Nieuwegein zag het er even naar uit dat er net als zaterdag problemen op handen waren. Op dezelfde plek als zaterdag verzamelden zich woensdagavond opnieuw oranjefans. Mogelijk door een stevig buitje dropen de fans snel weer af, aldus een woordvoerder van de Utrechtse politie.