Andy Murray is woensdag in de kwartfinale op Wimbledon tegen Fernando Verdasco ontsnapt aan uitschakeling. De Britse publiekslieveling kwam tegen de Spanjaard 2-0 achter in sets, maar won uiteindelijk met 4-6, 3-6, 6-1, 6-4 en 7-5. 

Bekijk de beelden van Murray - Verdasco

De Britse publiekslieveling kwam tegen de Spanjaard 2-0 achter in sets, maar won uitinedelijk met 4-6, 3-6, 6-1, 6-4 en 7-5. 

Voor Verdasco was het zijn debuut in de kwartfinales van Wimbledon. Murray speelde op het Londense gras alweer voor de zesde opeenvolgende keer om een plaats in de halve eindstrijd.

Voor de 26-jarige Brit was het zijn eerste partij dit jaar tegen een linkshandige speler. Dat was in de eerste twee sets te merken. Murray maakte in de beginfase onnodig veel fouten, tot afgrijzen van het publiek in en buiten het stadion.

Na zijn aarzelende en nerveuze start kon Murray, die in zijn voorgaande vier partijen geen enkele set had verloren, alsnog het initiatief nemen. Bij 5-5 in de vijfde set wist Murray de service van de vasthoudende Verdasco uiteindelijk dan toch te breken. Daarna serveerde de pupil van Ivan Lendl de enerverende partij uit, tot groot enthousiasme van het chauvinistische publiek.

Vorig jaar kwam Murray voor het eerst tot de finale op Wimbledon waarin hij verloor van Roger Federer. Dit jaar werd Federer al in de tweede ronde uitgeschakeld. Murray treft in de halve finale de Pool Jerzy Janowicz. De nummer 22 van de wereldranglijst versloeg in de kwartfinales zijn landgenoot Lukasz Kubot in drie sets: 7-5, 6-4 en 6-4.

De andere halve finale gaat tussen Novak Djokovic en Juan Martin Del Potro.