Lance Armstrong is van plan weer op de fiets te stappen. De omstreden Amerikaan wil deze maand meedoen aan een amateurwedstrijd in Iowa.

Het evenement waaraan Armstrong zal meedoen heet RAGBRAI (Register’s Annual Great Bicycle Ride Across Iowa), een jaarlijkse koers die door een regionale krant wordt gesponsord en waaraan Armstrong in het verleden ook weleens deelnam. 

RAGBRAI duurt van 21 tot en met 27 juli. Armstrong zal deelnemen in een team namens de fietsenwinkel in Texas waarvan hij eigenaar is. Hij wil minimaal drie dagen koersen. 

Het betekent het eerste publieke optreden van de 41-jarige Armstrong sinds zijn dopingbekentenis bij Oprah Winfrey in januari. ''Mijn deelname is eerlijk gezegd geen statement. Net zo min een experiment'', zei Armstrong tegen Des Moines Register.

''Ik heb gewoon zin om te gaan fietsen met een groep mensen die altijd vriendelijk voor me is geweest en dezelfde interesse heeft.''

RAGBRAI-directeur T.J. Juskiewicz heet Armstrong van harte welkom onder de tienduizend deelnemers. ''Zij hebben hier in het verleden een leuke tijd gehad en komen graag terug. We staan open voor iedereen die hier wil deelnemen.''