PSV financiert de miljoenentransfer van Adam Maher mogelijk mede met buitenlands kapitaal.

"Laat ik vooropstellen: we kunnen Maher makkelijk zelf betalen", aldus algemeen directeur Tiny Sanders van de Eindhovenaren in de Volkskrant.

Sanders ontkent de geruchten die dinsdag circuleerden dat PSV samen gaat werken met een investeringsfonds uit Rusland of de 'Arabische taalgebieden'. "Het gaat om een West-Europees fonds."

"We moeten nog besluiten hoe we Maher financieren. Misschien maken we bij deze transfer al gebruik van het investeringsfonds, maar het kan ook zijn dat we dat pas in de toekomst doen."

PSV volgt het voorbeeld van clubs als FC Porto en Benfica. Zij doen al jaren zaken met investeringsmaatschappijen die een gedeelte van de transfersom van een speler betalen, maar ook meedelen in de winst bij een verkoop.

Sanders wil de naam van het fonds waarmee PSV samenwerkt eventueel pas bekendmaken als de investeerders daar geen bezwaar tegen maken.

"Het is een betrouwbaar fonds dat verder geen technische zeggenschap heeft. Het komt alleen in actie bij de koop van een speler en bij de verkoop. Een voordeel is dat de investeerders het internationale circuit van clubs en eigenaren goed kennen."

Volg al het transfernieuws in Transfertumult