Jong PSV gaat komend seizoen in de Jupiler League ten minste negen thuiswedstrijden spelen zonder supporters van de bezoekende clubs.

Regioburgemeester Rob van Gijzel heeft dat als voorwaarde genoemd voor zijn instemming met de voorgestelde competitieopzet. Bij vier thuiswedstrijden van FC Den Bosch is evenmin uitpubliek welkom.

Van Gijzel schrijft dat in een brief aan de KNVB over de toevoeging van drie beloftenteams aan de Jupiler League. Hij voert veiligheidsredenen aan voor zijn besluit. 

Bij Jong PSV zijn vanwege het risico de supporters van de beloftenteams van Ajax en Twente plus FC Dordrecht, MVV, Fortuna Sittard, De Graafschap, Willem II, FC Den Bosch en FC Oss niet welkom. Op basis van de risico's wordt per wedstrijd bepaald op welk terrein Jong PSV speelt.

De KNVB wil met de gemeente Eindhoven in gesprek over het toelaten van uitfans. De voetbalbond stelt dat het 'voorstander is van zowel uit- als thuispubliek bij de competitiewedstrijden'.

FC Den Bosch

Ook FC Den Bosch weert bezoekende supporters van een viertal clubs op last van de gemeente. Het gaat om Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Twente en Willem II. 

De KNVB stelt echter dat er afspraken zijn gemaakt op landelijk niveau over het toelaten van uitfans. De bond wil de gemeente helpen om 'de thuiswedstrijden in de betreffende regio op de meest optimale wijze te laten organiseren'.

In Amsterdam worden alle wedstrijden van Jong Ajax mét publiek gespeeld. Ook bij FC Twente zijn fans van de uitspelende club bij elke wedstrijd welkom.

Als het eerste elftal van Twente een thuiswedstrijd speelt, voetbalt het tweede elftal dat weekeinde een duel buiten Enschede en andersom. De wedstrijden van het belofteteam kunnen daardoor normaal gesproken altijd in het stadion worden afgewerkt.